Menu Close

Ιωάννης Ελευσινιώτης

Ο Ιωάννης Σ. Ελευσινιώτης υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» από το 2011 και παράλληλα Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Έχει εργασθεί ως Επιμελητής Ε.Σ.Υ Παθολογίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (2003-2006) και ως Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική και το Ηπατογαστρεντερολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» (2006-2010). Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο «Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών» (1995-2000) και ολοκλήρωσε την Διδακτορική Διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002 με “άριστα”. Μετεκπαιδεύθηκε στην Ηπατολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Vall de Hebron” της Βαρκελώνης στην Ισπανία δουλεύοντας μαζί με τους Rafael Esteban, Juan Gordoba και Maria Buti, ηπατολόγους διεθνούς φήμης. Ο κ. Ελευσινιώτης διετέλεσε μέλος (2007-2009) και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου (2009-2011) της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος της οποίας σήμερα είναι Αντιπρόεδρος, είναι ενεργό μέλος της Eπιστημονικής Eπιτροπής Iογενούς Hπατίτιδας του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από το 2002 έως σήμερα καθώς και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (EASL) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ESCMID) όπως επίσης και πολλών εθνικών επιστημονικών οργανισμών.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Ελευσινιώτη είναι επικεντρωμένα στον ηπατοκυτταρικό καρκίνο καθώς και την επιδημιολογία και τη θεραπεία της ιογενούς ηπατίτιδας ιδιαίτερα σε ειδικές ομάδες πληθυσμού (εγκυμοσύνη, ηλικιωμένους, χρήστες ουσιών, HIV) όμως έχει εργαστεί και σε άλλα ερευνητικά πεδία της Ηπατολογίας, Γαστρεντερολογίας, Λοιμώξεων και Εσωτερικής Παθολογίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης έχοντας πάνω από 2500 βιβλιογραφικές παραπομπές και έχει κληθεί ως κριτής εργασιών υποβαλλομένων προς δημοσίευση για περισσότερα από 50 γαστρεντερολογικά, ηπατολογικά, επιδημιολογικά και παθολογικά επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού. Έχει βραβευθεί 14 φορές για εργασίες του σε πανελλήνια συνέδρια Ηπατολογίας, Γαστρεντερολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας και έχει περισσότερες από 300 συμμετοχές ως ομιλητής, συντονιστής και μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών ιατρικών συνεδρίων.

Ιωάννης Σ. Ελευσινιώτης Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική-Ηπατογαστρεντερολογικό Εργαστήριο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Τηλ: 210 3501288, 210 3501234 FAX: 210 3501832 Κινητό: 6932607884
e-mail: ielefs@nurs.uoa.gr, elef270768@gmail.com