Menu Close

Κωνσταντίνος Δημητρακάκης

Ο Κωνσταντίνος Δημητρακάκης είναι απόφοιτητος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ειδικεύθηκε στην Μαιευτική Γυναικολογία στην 1η Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική κλινική στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Αθήνα,όπου σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Υπεύθυνος του Τμήματος Μαστού.

Μετεκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο National Institutes of Health (NIH) στον τομέα Womens’ Health του National Institute of Child Health and Human Development και ταυτόχρονα παρακολούθησε το τμήμα Μαιευτικής Γυναικολογίας και το Lombardi Cancer Center στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Georgetown Hospital, Washington DC. Είναι γνωστός κυρίως για την ενδελεχή έρευνά του πάνω στις επιδράσεις ορμονικών θεραπειών στο μαστό.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά, έχει πολλές αναφορές στη βιβλιογραφία, έχει πάρει βραβεία για το ερευνητικό του έργο και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχεισυγγράψει ιατρικά βιβλία, Ελληνικά και ξενόγλωσσα. Οργανώνει Συνέδρια και Σεμινάρια και συμμετέχει σε ερευνητικές συνεργασίες με άλλα κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Εκπαιδεύει στη χειρουργική του μαστού και παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές, ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς.