Menu Close

Σταύρος Σηφάκης

Σταύρος Σηφάκης, MD, PhD

Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, τ.  Διευθυντής ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ, και Επιστημονικός Διευθυντής Μητέρα Κρήτης.  Μετεκπαίδευση  επί τριετίας στην Εμβρυομητρική Ιατρική, τον  Προγεννητικό έλεγχο και την  Ιατρική του Εμβρύου στο Πανεπιστήμιο Connecticut, ΗΠΑ και στο Kings’s College Hospital, Λονδίνο.

Έχει δημοσιεύσει 142 εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, περισσότερες από 60 σε ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 500 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής και είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και επιτροπών.

Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί αρκετές φορές και εστιάζεται στη μελέτη του μηχανισμού της καρκινογένεσης στο γυναικείο γεννητικό σύστημα, στην αιτιοπαθογένεια της προεκλαμψίας και της ενδομήτριας καθυστέρησης της αύξησης, στον προγεννητικό έλεγχο γενετικών συνδρόμων και στον μη-επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο με τη χρήση ελεύθερου εμβρυικού DNA και εμβρυικών κυττάρων στη μητρική κυκλοφορία εγκύων γυναικών.