Menu Close

Αναστασία Κωνσταντινίδου

Η κ. Α. Κωνσταντινίδου είναι Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας του Α΄ Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, ΕΚΠΑ. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Εμβρυϊκή/ Περιγεννητική Παθολογοανατομία,  Ιστοπαθολογία του Πλακούντα, Εμβρυϊκή Νευροπαθολογοανατομία, Εμβρυϊκή Γενετική Παθολογοανατομία και Γενετική Συνδρομολογία στη Γαλλία, Βρετανία και Ολλανδία (Erasmus University – Rotterdam, Institut Marie Curie -Paris, Hôpital Universitaire CHU Bichat – Paris, Hammersmith Hospital – London, John Radcliffe Hospital – Oxford, Birmingham Women’s Hospital – Birmingham U.K.).

Έχει εργασθεί ως Consultant Perinatal Pathologist στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο τμήμα Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας του Birmingham Women’s Hospital, NHS Foundation Trust  της Αγγλίας, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ασκώντας κλινικό διαγνωστικό και ερευνητικό έργο και συμμετέχοντας στην εκπαίδευση Βρετανών ειδικευομένων στην Περιγεννητική Παθολογοανατομία.

Διδάσκει σε Διεθνή Σεμινάρια Περιγεννητικής Παθολογοανατομίας όπως τα IPPA Coursesnternational Pediatric/Perinatal Pathology Advanced Courses) και Basel Seminars in Pathology, τα οποία αποτελούν την πιο έγκυρη μετεκπαιδευτική δραστηριότητα για την εκπαίδευση των Ευρωπαίων Παθολογοανατόμων στην Παιδιατρική και Περιγεννητική Παθολογοανατομία.

Αποτελεί Περιγεννητική Παθολογοανατόμο αναφοράς για περιστατικά που αποστέλλονται για διαγνωστική διεκπεραίωση ή συμβουλευτική γνώμη από Κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη παθολογοανατόμος αναφοράς για περιπτώσεις γενετικών συνδρόμων και σκελετικών δυσπλασιών του εμβρύου, παρέχοντας συμβουλευτική γνώμη σε κέντρα της Ευρώπης και του Καναδά.

Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της European Society of Pathology και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Paediatric Pathology Association, της Paediatric Pathology Society και της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής.

Είναι συγγραφέας 20 κεφαλαίων σε συγγράμματα ή ηλεκτρονικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων επιφανών εκδόσεων όπως οι εκδόσεις  Cambridge University Press.

Έχει 160 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με 2500 βιβλιογραφικές αναφορές, h-index 30, i10-index 55, και άνω των 20.000 downloads σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Γνωρίζει άριστα 4 ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.